Hoewel het herstel na de Enschede marathon voorspoedig ging, ben ik helaas vrij snel volledig uit vorm geraakt. Wilfred en ik waren iets te optimistisch over mijn vermogen om na de marathon ook nog een goed baanseizoen te draaien. Of, beter gezegd, door te veel harde, verzurende trainingen, ben ik vrij snel gaargekookt. Hierdoor heb ik ook een hele tijd weinig motivatie gehad om iets met mijn website te doen, en dus volgt er nu pas lang na dato een update over deze periode.

Toen we weer wat langere en minder kortere dingen zijn gaan doen, werd de positieve lijn gelukkig snel ingezet. In juli ben ik nog drie weken op trainingsstage geweest, waarin ik veel omvang heb gedraaid en ook de marathon-specifieke blokken weer heb opgepakt. Bij terugkomst bleek ik in ieder geval wel weer aardig fit te zijn, en hadden we een uitstekend uitgangspunt voor de Amsterdam marathon.

Tussen Enschede en Amsterdam liep ik maar een handvol wedstrijden. Hieronder een kort overzicht:

Lisse (3000m, 8:47) – slechte race, voelde direct te hard

Ede, competitie (1500m, 4:08,59) – 700m de kat uit de boom kijken, daarna vol gas naar de winst

Zwolle (Halve marathon, 1:13:08) – matige tijd op een lastig parkoers

Harkstede (Halve Marathon, 1:11:09) – degelijke race, eindelijk weer fit. Wilfred er 8 km voor, daarna solo bij 25 graden naar de winst.

Singelloop Enschede (5 mijl, 25:20) – mooie 3e plek, goed gestreden.

Amsterdam Marathon

Op 20 oktober stond ik aan de start van de Amsterdam marathon. Ik voelde me goed, en kwam direct in een lekker ritme. Halverwege kwam ik relaxed door laag in de 1:12, maar voelde ik wel een lichte irritatie onder de voeten. Vijf kilometer later werd het drama, en bij het 30 km punt heb ik de strijd moeten staken met twee flinke blaren. Hoe frustrerend dit ook was, de berusting was er gelukkig wel erg snel. Kort na afloop overheerste vooral de gretigheid om deze topvorm niet onbenut te laten.

Heel kort overwogen Wilfred en ik nog om uit te wijken naar een andere marathon. Maar gegeven mijn verplichtingen op het werk, bleek dat al snel onhaalbaar. In plaats daarvan kwamen we voor de rest van het jaar tot een planning met een mooie serie wedstrijden voer 10 tot 21,1 km.