Coach: Wilfred van Holst

 

Sinds 2016 word ik gecoacht door Wilfred van Holst. Tot november 2018 gebeurde dit binnen Team 4 Mijl, sindsdien daarbuiten bij van Holst Coaching.

Deze samenwerking bevalt erg goed, onder andere door Wilfred’s nuchtere trainingsfilosofie en praktische insteek. De flexibele benadering van het trainingsproces zorgt ervoor dat ieder aspect van een training op ieder moment in overleg kan worden aangepast. Hierdoor kan ik de voor mij beste trainingen draaien op het beste moment. Gezien het feit dat ik het naast het lopen fulltime werk, is dit zeker geen overbodige luxe!

Sinds 2016 heeft Wilfred mij naar diverse mijlpalen gecoachd. Hierbij werd allereerst een hardnekkige rugblessure overwonnen door een combinatie van alternatief trainen (dat vooral een kortetermijnoplossing vormde) en een eenvoudige set oefeningen om zwakheden weg te nemen. Vervolgens doorbrak ik in 2017 voor het eerst de 15 minuten barrière op de 5000 m, en liep ik in 2018 meerdere PR’s op de 1500, 3000, en halve marathon. Hierna volgde in 2019 mijn eerste sub 70 minuten halve marathon, een marathondebuut binnen de 2:28, en kwam de 30 minuten barrière op de 10 km binnen handbereik. En dit alles zonder blessures!